Reseptfrihet – trender og muligheter
Legemiddelverket ønsker å harmonisere informasjonen til publikum om reseptfrie legemidler og øke forutsigbarheten for industrien.
Legemiddelverket ønsker å harmonisere informasjonen til publikum om reseptfrie legemidler og øke forutsigbarheten for industrien.
Målet med samarbeidsprosjektet «Unge Farmasøyter» var å tilrettelegge for at unge skal engasjere seg i sin egen apotekhverdag.
Ullevål apotek åpnet 3. november 1924. To dager før ble apoteket inspisert av fylkeslegen i Akershus. Det gis her en presentasjon av apoteket slik det beskrives i visitasjonsprotokollen.
Det har skjedd et skifte i dagens samfunn. Brukere, forbrukere, folk, syke som friske sitter med det ypperste av teknologi og all verdens informasjon for hånden – og det gir nye utfordringer.
– er det forskjeller mellom uoverenstemmelser som identifiseres av farmasøyt og av sykepleier?En studie utført ved UNN indikerer at farmasøyter avdekker flere uoverenstemmelser enn sykepleiere med tanke på legemiddelsamstemming etter IMM-modellen.
Institutt for farmasi ved UiT skaper farmasøyter som er skodd for utfordringer i morgendagens helsevesen.
Prosjekt for (ny)innføring av avdelingsfarmasi i Helse Stavanger ved hjelp av gevinstrealiserings-metodikk ble gjennomført i 2011–2012. Å ha en farmasøyt i en sykehusenhet viser seg å gi bedre kommunikasjon rundt legemiddelbruk og håndtering.
Høsten 2011 startet et fast-track pasientforløp for hoftebruddspasienter ved ortopedisk avdeling ved St. Olavs Hospital. Etter anbefalinger fra både Sverige og Danmark, hvor man har gjennomført liknende prosjekt, ble farmasøyt invitert med i det tverrfaglige teamet.
I forbindelse med den årlige kampanjen «Hjertelig hilsen» i regi av Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL), gjennomførte Apotek 1 en omfattende kampanje over hele landet i perioden 26. februar – 5. mars 2013. I løpet av kampanjeuken ble det gjennomført risikotest for kartlegging av risiko for utvikling av hjerte-karsykdommer.
Fire stortingsmeldinger har det siste året formulert mål og visjoner for helsetjenesten for å nå målene med samhandlingsreformen (1–4): God kvalitet på en bærekraftig måte!
Da pasientsikkerhetskampanjen I trygge hender skulle gjennomføre et pilotprosjekt knyttet til riktig legemiddelbruk i hjemmetjenesten, var man våkne i bydel Bjerke i Oslo. — Vi meldte oss vel mer eller mindre på selv, sier Ingri Østensen, prosjektmedarbeider i Utviklingssenter for hjemmetjenesten (UHT).
Skjermet bak en urban vegg av høyblokker på Enerhaugen finner vi Fransiskushjelpen. Her tilbys det hjelp til de av oss som trenger det aller mest, og med et helhetlig syn på mennesket og stor vekt på riktig legemiddelbruk, er det et dedikert team som bistår hovedstadens beboere.
Alle solemerker peker mot en forlenging av pasientsikkerhetskampanjen med fem nye år. Vi har tatt en prat med sekretariatsleder Anne-Grete Skjellanger for å snakke om hva utvidet kampanjetid kan bety og hva man har fått til så langt.
Med apotektradisjon i ryggraden, og et våkent blikk for å bevare og videreutvikle tilliten apotekene nyter per i dag, er det fag- og kvalitetsdirektør Ellen Karine Ous' oppgave å balansere fag og forretning i Apokjeden.
Som fagsjef i Boots, og med bakgrunn fra industrien og apotek, mener Kjersti Wilhelmsen Garstad fagligheten i apotek styrkes ved å fokusere på de gode kundemøtene. Kjennetegn på et velfungerende kundemøte er når kunden får gode råd og anbefalinger i tillegg til varen hun/han kjøper.